Skip to Content

Van de Voorzitter

                                                                                                                            Velp, 18-01-2022

Beste Koorleden en Gasten,

Vandaag heeft het bestuur besloten dat wij op Dinsdag 25 januari starten! Welkom allen.

Wij houden ons  aan het repetitieschema: Start om 14h. – pauze om 14.45h tot 15h. en eindigen om 15.45h.  Wil iedereen rekening houden met het protocol: evt. testen vóór je komt,  masker op tot je zit, daarna kan het mondmasker af. Voor de repetitie, in de pauze en na afloop moeten we afstand houden met masker op. Het vergt aandacht, maar dat is een kleine inspanning om weer te kunnen zingen.           

Het bestuur zorgt dat de zitplaatsen op afstand staan.                                                

Wij verheugen ons erop om het koor weer te horen! Ook wordt iedereen gebeld om te vernemen wie aanwezig kan zijn.

Namens het bestuur, Trezi Erren

Van de voorzitter

Beste Koorleden,

Zijn jullie het nieuwe jaar positief gestart? Ik bedoel: negatief wat Covid betreft… Het bestuur hoopt jullie spoedig gezond te ontmoeten wanneer het weer mogelijk is. Liefst lekker zingen en wederwaardigheden uitwisselen, daar hebben we behoefte aan!
Het laatste nieuws aangaande ons koor lezen jullie hieronder:

  Het bestuur vergadert 18 januari over allerlei onderwerpen die ons aanbelangen.

• De piano werd donderdag 13 januari in orde gemaakt door de pianostemmer: hamertjes zijn vervangen. Nu klinkt     het instrument weer mooi mild
• Cees heeft na een lange aanloop, met deskundige hulp, onze Website up-to-date gemaakt. Helder, duidelijk,
   met ruimte om foto’s of nieuws te plaatsen. 
• Piano in orde maken en website bouwen zijn tussentijds de onkosten die wij moesten maken. Daar doen we
   verslag van op de ALV.
• Er is via het Riqq ( kunst en cultuur ) van de gemeente subsidie aangevraagd. Daar krijgen we later bericht
   over.
• Ook hebben we allerlei formulieren voor bank, kamer van Koophandel en een Europees formulier moeten
   invullen. Want de regelgeving – ook voor kleine koren – wordt steeds ingewikkelder. Gedoe!

Nog een mededeling: eind vorig jaar is Ina Remmers , die in Insula Dei verbleef, overleden. Zij zong bij de sopranen en speelde ook piano.

Wij houden als bestuur af en toe via telefoon of mail contact met leden: om te weten hoe iedereen het maakt. Ook met onze dirigent had ik telefonisch contact: hij was wel “in mineur”: begrijpelijk! Wij missen zijn fikse “aanslag” op de pianotoetsen ook… Nu is het afwachten wanneer wij veilig kunnen zingen volgens de reglementen die via “Koornetwerk” medegedeeld worden. En met alle stemgroepen!
Tenslotte nog een vraag: zijn er liefhebbers die over hun hobby of wederwaardigheden kopij hebben? Dat kan leuke informatie zijn voor op deze website of in de Nootzakelijk!
                                                                                                                  Namens alle bestuurders, Trezi

Een gelukkig en gezond 2022 !

BERICHT VAN KOORNETWERK NEDERLAND

Lockdown tot en met 14 januari 2022

Het kabinet heeft half december besloten om de avondsluiting te verzwaren tot een tijdelijke lockdown van 19 december tot en met 14 januari 2022. Zingen kan in deze periode alleen nog met max. 2 personen, buiten in de openbare ruimte.
Om de verspreiding van de omikronvariant accuut te vertragen, moeten het aantal contactmomenten verder worden beperkt, vindt het kabinet. Daarom zijn ook theaters, muziekscholen, centra voor de kunsten en vergelijkbare locaties, tot en met 14 januari 2022 binnen en buiten gesloten voor publiek.
Kunst- en cultuurbeoefening is alleen toegestaan met maximaal 2 personen buiten in de openbare ruimte.

 

Een gelukkig en gezond 2022!

ACTUEEL BERICHT VAN KOORNETWERK NEDERLAND

Lockdown tot en met 14 januari 2022

Het kabinet heeft besloten om de avondsluiting te verzwaren tot een tijdelijke lockdown van 19 december tot en met 14 januari 2022. Zingen kan in deze periode alleen nog met max. 2 personen, buiten in de openbare ruimte.
Om de verspreiding van de omikronvariant accuut te vertragen, moeten het aantal contactmomenten verder worden beperkt, vindt het kabinet. Daarom zijn ook theaters, muziekscholen, centra voor de kunsten en vergelijkbare locaties, tot en met 14 januari 2022 binnen en buiten gesloten voor publiek.
Kunst- en cultuurbeoefening is alleen toegestaan met maximaal 2 personen buiten in de openbare ruimte.

Open de link hieronder voor een hartelijke muzikale groet

Velps Middagkoor vlak voor de coronacrisis

Laatste repetitie voor het voorlopig laatste concert

Op 1 december 2019 was ons voorlopig laatste optreden

Als zo vele koren hebben we ruim anderhalf jaar niet met z’n allen kunnen zingen. Vanaf augustus 2021 zijn we voorzichtig weer begonnen in het NPB-gebouw. Inmiddels zijn we verhuisd naar het gebouw van het Apostolisch Genootschap in Velp.

 Nieuws over ons koor in de coronaperiode volgt

1 december 2019: concert in het NPB gebouw in Velp

Op zondag 1 december 2019 geeft het Velps Middagkoor aan het begin van de feestmaand een concert voor  de liefhebbers van de zangkunst. Onder leiding van Ton de Waal zingt het koor liederen van Ramses Shaffy, George Gershwin, Pjotr I. Tschaikowsky, Billy Joël en vele anderen.

oefenen voor het 1 december concert

oefenen voor het 1 december concert

Tijdens een intermezzo treedt het klarinetkwartet Marlimasa op, zodat de kelen van de zangers en zangeressen even rust hebben.

Aanvang van het concert: 15:00 uur, kerkzaal open 14:30 uur. NPB-gebouw in de Fabiusstraat in Velp. Toegangskaarten voor volwassenen € 8,50 bij Boekhandel Jansen de Feijter Emmastraat in Velp of via koorleden. Kaarten vóór het concert aan de zaal: € 10. Kaarten voor kinderen: € 5,–

Ton de Waal 25 jaar dirigent van het Velps Middagkoor

Dinsdagmiddag 18 december zou voor ons koor en dirigent Ton de Waal een normale repetitie worden, maar dat pakte toch even anders uit.
Zoals altijd gaf Ton rond 14.45 uur aan dat het theetijd is en wilde gelijk naar achteren lopen om zijn kopje thee te gaan nuttigen.

Deze middag werd hij tegengehouden door Marianne Wiggers, die hem namens het bestuur vertelde dat wij voor de rest van de middag een ander programma hadden bedacht in verband met zijn jubileum bij ons koor.
Ton was enorm verbaasd en is ook zeker geen liefhebber van dit soort acties, maar gelukkig kwam ook zijn vrouw Wilma als verrassing binnenlopen en heeft hij de festiviteiten over zich heen laten komen en er ook nog van genoten.

Allereerst werd hij toegezongen met een speciaal gemaakt lied. Daarna volgde er een speech door Marianne Wiggers, werd hem een cadeaubon aangeboden en kreeg Wilma een mooi boeket.
Ook was er een prachtige glossy voor hem gemaakt met als naam TON en vele koorleden hadden daar een bijdrage aan geleverd. Foto’s van dit jubileum zijn te zien op de fotopagina.

Tenslotte werd er nog een lied voor hem gezongen en hebben wij deze feestelijke middag afgesloten met een gezellig samenzijn.

Herfstnoten

 

Zondag 18 november a.s. om 15.00 uur bent u van harte welkom om het jaarlijkse concert van ons koor bij te wonen.

Wij werken dit jaar samen met het kerkkoor “In Between” onder leiding van onze gezamenlijke dirigent Ton de Waal.

Beide koren zullen apart, maar ook samen zingen met een heel gevarieerd repertoire. Het concert wordt afgesloten met een drankje. Er is geen pauze.

Het concert wordt gehouden in het gebouw van NPB, dr Fabiusstraat 12 te Velp. De zaal is open vanaf 14.30 uur.

De kaarten in de voorverkoop ad € 8,50 zijn verkrijgbaar via bijvoorbeeld de leden of bij Boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat te Velp. Kinderen tot 13 jaar: € 5,00.
Kaarten aan de zaal: € 10,00.

Eventueel kunt u ook de contactpersoon bellen of mailen om een bestelling te plaatsen.

Graag tot ziens!

KOORNETWERK NEDERLAND IN CORONATIJD

Koornetwerk Nederland heeft bekend gemaakt dat de koren weer zonder beperkende maatregelen kunnen repeteren en optreden. Het Velps Middagkoor meent er echter verstandig aan te doen nog wel voorzichtig te zijn. Wie afstand wil houden of in de pauze een mondkapje op wil hebben heeft daartoe het volste recht.

 

EERDER BERICHT

Grote versoepelingen voor repetities en optredens

Op vrijdag 25 februari 2022 zijn voor de koorwereld grote versoepelingen ingegaan. De inzet van het coronatoegangsbewijs bij koorrepetities- en concerten verdwijnt.

Er gelden daarmee geen beperkingen meer ten aanzien van kunst- en cultuurbeoefening als het gaat om openingstijden op locaties die voor het publiek toegankelijk zijn. De 1,5 meter afstand is niet meer verplicht maar wordt nog wel als veilige afstand gezien. Ook het mondkapje is niet meer verplicht.

Ten aanzien van uitvoeringen geldt vanaf 500 of meer bezoekers per zelfstandige binnenruimte of per afgesloten locatie waarin geen vaste zitplaatsen gehanteerd worden, wel dat het 1G-systeem gehanteerd wordt. Dat betekent dat iedereen (gevaccineerd of niet-gevaccineerd) een negatieve testuitslag (1G) moet laten zien via Testen voor Toegang met gebruikmaking van de CoronaCheck-app of een papieren bewijs.

 


Velps Middagkoor
T.a.v. Trezi Erren
Contact

Koninklijke Bond voor Zang en Oratoriumverenigingen in Nederland
www.kbzon.nl

De site voor zingend Nederland
www.zing.nl

Overzicht van koren in Arnhem en omgeving
www.arnhemvocaal.nlWebsite design by: The Imagineering Suite © 2021