GOED NIEUWS UIT DEN HAAG EN VAN KOORNETWERK NEDERLAND

Repeteren vanaf 15 januari 2022 weer toegestaan

Vanaf vandaag, zaterdag 15 januari 2022, is repeteren en het volgen van muzieklessen zowel binnen als buiten weer mogelijk, ook na 17.00 uur. Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening zijn vanaf vandaag weer open. Publiek is nog niet toegestaan.

Voor volwassenen is het gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht, zowel voor binnen- als buitenlocaties. Dat is wat het kabinet tijdens de persconferentie van gisteren heeft aangekondigd.

Verder blijft de cultuursector nog op slot. Het aantal besmettingen is hoog en neemt nog snel toe. Het kabinet wacht daarom de ontwikkelingen af en besluit op dinsdag 25 januari of bijvoorbeeld ook de concertzalen en musea weer open kunnen. Koornetwerk Nederland heeft zich met partners ingespannen om cultuurbeoefening – net als sport – weer mogelijk te maken. Immers, ook cultuurbeoefening is essentieel voor het welzijn en de mentale gezondheid.

Omdat het aantal besmettingen nog hoog is, kiest een aantal koren en zangers er mogelijk voor om nog even te wachten tot deze aantallen weer teruglopen. Dat is begrijpelijk: niet alles wat mag, moet ook. Koren kunnen hierin hun eigen afweging maken.

Velps Middagkoor
T.a.v. Trezi Erren

Koninklijke Bond voor Zang en Oratoriumverenigingen in Nederland
www.kbzon.nl