Ton de Waal – dirigent

Ton de Waal is sinds 1993 dirigent van het Velps Middagkoor.

Hij werd in 1954 in Den Haag geboren en kreeg op 5-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen en stond op 16-jarige leeftijd zijn eerste koor te dirigeren.

Ton studeerde orgel-, koor- en orkestdirectie aan het conservatorium te Utrecht, ondermeer bij Maarten Kooy.

Als bijvakken studeerde hij Gregoriaans, piano en hobo. Hij heeft meegewerkt aan diverse producties met internationale gezelschappen waaronder het Straussorkest Boedapest in het Concertgebouw te Amsterdam in samenwerking met Joop van den Ende. Ton werkte ook mee aan de productie “Memories” door Mix of Music Ravenstein in de Nijmeegse schouwburg in samenwerking met Albert Kriele.

Vanaf 1978 is Ton actief als koordirigent en tegenwoordig staan onder zijn leiding o.a.:

Het Maas en Waals Mannenkoor uit Druten

Popkoor Sparkle uit Grave

Popkoor Diaz uit Oosterhout

Doornenburgs Mannenkoor

en diverse kerkkoren.

Tevens jureert hij bij diverse concoursen.