Geschiedenis

• Tijdens een eerste vergadering wordt op 2 oktober 1990 het koor Velps Senioren Vocaal opgericht. Het koor telt op dat moment 30 koorleden. Dirigent is Walter Wolvenkamp. Twee jaar later wordt Ton de Waal onze dirigent. Eén jaar later in 1993 wordt de naam Velps Senioren Vocaal vervangen door onze huidige naam VELPS MIDDAGKOOR.
  • In 1995 nemen we voor het eerst deel aan een Ouderenconcours dat georganiseerd is in Gorssel. In dit jaar speelt ons koor ook bij de boerderij aan de rand van park Sonsbeek, tijdens een zogenaamd Vlonderconcert.
  • In 1997 treedt het koor meerdere keren op.
  • Het Velps Middagkoor neemt in 1998 deel aan een Zangersfestival in Middelburg.
  • In 1999 doen we mee aan het Seniorenconcours in Epe.
  • In 2000 ontvangt het koor een jurkje van Prinses Juliana voor een lentemarkt. Ons 10-jarig jubileum wordt gevierd in het luister- en kijkmuseum in Bennekom. Er komt een commissie voor alle lopende zaken.
  • In 2001 komt het jurkje van Prinses Juliana terecht in het museum ‘Buren en Oranje’ in Buren.
  • In 2002 is Ton de Waal 10 jaar onze dirigent.
  • Op 4 mei 2003 treedt ons koor op tijdens de dodenherdenking in de Biesdel in Velp en op 30 augustus in Bronbeek in Arnhem tijdens de herdenking van de gevallenen van de Birma-Siam Spoorweg en de Sumatra Spoorweg.
  • In 2004 zingen we opnieuw in Bronbeek in Arnhem. Dit keer voor de Stichting ex-gedetineerden en Nabestaanden Vrouwenkampen Midden-Java.
  • In 2005 treden we op tijdens het Schaapscheerdersfeest in Rheden.
  • Ook in 2006 geven we meerdere concerten.
  • In 2007 luisteren we voor het eerst een huwelijksdienst op.
  • In 2009 treden we op tijdens de cultuurmarkt in Velp.
  • In 2015 geven we op 11 oktober een jubileumconcert in Velp.

De jaren na 2015 zullen binnenkort worden beschreven.

Velps Middagkoor
T.a.v. Trezi Erren

Koninklijke Bond voor Zang en Oratoriumverenigingen in Nederland
www.kbzon.nl