Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 9 mei 2022

KOORNETWERK NEDERLAND IN CORONATIJD

Koornetwerk Nederland heeft bekend gemaakt dat de koren weer zonder beperkende maatregelen kunnen repeteren en optreden. Het Velps Middagkoor meent er echter verstandig aan te doen nog wel voorzichtig te zijn. Wie afstand wil houden of in de pauze een mondkapje op wil hebben heeft daartoe het volste recht.

EERDER BERICHT

Grote versoepelingen voor repetities en optredens

Op vrijdag 25 februari 2022 zijn voor de koorwereld grote versoepelingen ingegaan. De inzet van het coronatoegangsbewijs bij koorrepetities- en concerten verdwijnt.

Er gelden daarmee geen beperkingen meer ten aanzien van kunst- en cultuurbeoefening als het gaat om openingstijden op locaties die voor het publiek toegankelijk zijn. De 1,5 meter afstand is niet meer verplicht maar wordt nog wel als veilige afstand gezien. Ook het mondkapje is niet meer verplicht.

Ten aanzien van uitvoeringen geldt vanaf 500 of meer bezoekers per zelfstandige binnenruimte of per afgesloten locatie waarin geen vaste zitplaatsen gehanteerd worden, wel dat het 1G-systeem gehanteerd wordt. Dat betekent dat iedereen (gevaccineerd of niet-gevaccineerd) een negatieve testuitslag (1G) moet laten zien via Testen voor Toegang met gebruikmaking van de CoronaCheck-app of een papieren bewijs.

Velps Middagkoor
T.a.v. Trezi Erren

Koninklijke Bond voor Zang en Oratoriumverenigingen in Nederland
www.kbzon.nl