Jubileumfeest voor de koorleden

30 november In categorie: Nieuws

Dinsdagmiddag 13 oktober 2015: Het jubileumfeest voor de koorleden in de Westerbouwing te Oosterbeek

Die dinsdagmiddag werd het hele koor beloond voor het harde werken aan het jubileumconcert met een heel gezellige en goed verzorgde ontspannende feestmiddag op de Westerbouwing.

Eerst was het verzamelen bij de repetitieruimte om gezamenlijk met een touringcar op weg te gaan naar de geheime locatie om ons feestje te vieren. Onderweg werden we deskundig op de hoogte gebracht door Corrie Romera met allerlei interessante weetjes over het oorlogsgebeuren in en rondom Arnhem en Oosterbeek. En ondanks de serieuze verhalen over de tweede wereldoorlog kwamen we toch vrolijk aan op de Westerbouwing en was die verrassing geslaagd.

Allereerst hebben we op het terras genoten van het prachtige uitzicht over de Rijn en uiterwaarden en binnen werden we hartelijk ontvangen met een heerlijke cocktail naar keuze met of zonder alcohol. De koorleden zaten bij elkaar aan mooie ruime tafels en al gauw was het een gezellig geroezemoes.Het feest werd verder opgeleukt door de folkloristische boeren-dansgroep “De Speelluden” uit Westervoort in originele kostuums die met bijbehorende muziek hun dansen toonden. En al gauw werden ook koorleden uitgenodigd mee te doen en daar werd enthousiast gehoor aan gegeven; de zittenblijvers zongen uit volle borst de liedjes mee. Tijdens het borreluurtje deelde Tiny Frentrop, de voorzitter, voor alle leden de 25- jarige geschiedenis van het Velps Middagkoor uit, die zij had opgetekend. Keurig ingebonden en vergezeld van een mooie balpen met datum en opschrift. Dat was weer een leuke verrassing!

Maar we hadden tijdens ons eigen jubileumfeestje ook nog de leuke taak om drie jubilarissen te huldigen, namelijk: Nel van Zonneveld, Tine Plagmeijer en Marianne Hellinga.
Zij zijn 25 jaar lid van onze vereniging en Tiny Frentrop heeft ze als voorzitter toegesproken. Zij kregen een prachtig boeket aangeboden en werden beloond met een enthousiast applaus van de aanwezigen.

Inmiddels had het personeel alles klaargezet voor een uitgebreid en goed verzorgd Italiaans buffet met warme en koude gerechten: voor elk wat wils. Het was heerlijk en als toetje kregen we een ijsbolletje naar keuze, dat aan tafel uitgeschept werd door de kok die dit alles had bereid.

Het was een heel fijne, gezellige en goed geslaagde middag.
Met dank aan de feestcommissie: Corrie Romera, Paula Pignato en  Marjo Schoen