Jubileumconcert “Feest met ons mee”

30 november In categorie: Concerten, Nieuws

Zondag 11 oktober 2015 was een schitterende zonnige zondag om een jubileumconcert te geven met de titel “Feest met ons mee” En die titel heeft  uitnodigend gewerkt en er mede aan bijgedragen dat het Velps Middagkoor het concert ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum in de Grote Kerk te Velp voor een volle kerk heeft kunnen uitvoeren.

Daardoor was het echt een feest voor koor en de toehoorders. Het programma samengesteld door Ton de Waal zat uitgebalanceerd in elkaar; de drie solisten en organist/pianist zorgden voor prachtige solo’s en een duet uit de Zauberflöte van Mozart.

Maar het was ook heel fijn om Hör mein Bitten van Mendelsohn Bartholdi weer op het programma te hebben als koor. Dit kunnen we alleen maar uitvoeren met een solopartij gezongen door een sopraan en in dit geval met Tenar van Kooten-Niekerk, die op deze feestelijke zondag heel goed bij stem was.

Dat was ook het geval bij de mannelijke solisten Ben Stevens en Jos Keizer en alle drie werden begeleid door piano en of orgel bespeeld door Henk Linker.

De sfeer was prima tijdens het concert en hoewel het uitliep qua tijd, kregen drigent,  koor en solisten, een warm applaus van het publiek en later nog veel persoonlijke complimenten.

Moe en tevreden gingen onze dirigent, de koorleden, solisten en publiek naar huis en hebben we nog lang nagenoten van dit muzikale feestje wat een 25-jarig jubileum waardig was.