Verslag concert Velps Middagkoor met als gastkoor Sparkle op 17 maart 2013

12 april In categorie: Overige

Hoewel de temperatuur ons nog steeds niet aan de lente deed denken, waren wij blij met het droge weer en schone straten en stoepen, ondanks de lage, winterse temperatuur.

We hadden flink gerepeteerd om ons nieuwe programma eigen te maken en toen was het zo ver: het concert ging door en de koorleden stonden er gekleurd op in de nieuwe outfits. (zie foto)

Het Velps Middagkoor zou het concert openen en enigszins nerveus stonden wij achter de vouwdeur van onze kerk te wachten totdat iedereen zat.

Dat had nog enige voeten in de aarde, want er moesten in een rap tempo stoelen bijgezet worden en daarmee was de kerkruimte maximaal bezet.

We openden met Song of peace en Bist du bei mir met orgelbegeleiding.

Graag wil ik dat even benadrukken, omdat het zo prachtig klonk met het orgel en iedereen gelijk de sfeer te pakken had, inclusief onze jongste toehoorder van 1,5 jaar, die zich trouwens keurig heeft gedragen tijdens dit concert.

Toen Ton de Waal weer beneden was en voor het koor stond, gingen we enthousiast verder en ondanks de afwezige koorleden, vanwege ziekte, ging het prima.

Het prachtige Ave Maria uit de vespers van Rachmaninov en in het Russisch gezongen, kwam er sfeervol uit en was een primeur voor eigen publiek. Onze dirigent heeft het voor ons koor gearrangeerd.

Na het mooie Love changes everything had ons koor pauze en werd onze plaats ingenomen door Popkoor Sparkle.

Zij zingen pas een half jaar onder leiding van Ton de Waal, maar dat verliep allemaal prima. Zij brachten met swing en schwung musicalmedleys en vooral het a cappellanummer viel bij het publiek goed in de smaak. Het was een fris en kleurig optreden van ons gastkoor.

Intussen was ons koor weer op adem gekomen en had na deze pauze een leuk gevarieerd blok muziek wat mooi en vrolijk was en wij sloten na ruim 1 uur ons concert tevreden af met een spetterende uitvoering van Die launig Forelle.

Het publiek applaudisseerde enthousiast en wij konden ons tevreden terugtrekken.

Het was een mooie middag.

17 maart 2013