Grote opbrengst benefietconcert t.b.v. de Stichting ALS

07 februari In categorie: Overige

Zoals u elders op deze site kunt lezen hebben het Velps Middagkoor en Vrouwen Vocaal Velp een benefietconcert gegeven voor de Stichting ALS.

Dit was een enorm succes!

De opbrengst  was maar liefst € 6.405,- !

Wij danken dan ook iedereen die belangeloos heeft meegewerkt om dit grote succes mogelijk te maken: koren, dirigenten, solisten en sponsors!

Op 7 februari jl. is de cheque overhandigd aan AnneMarie Calon, bestuurslid van de Stichting ALS. Zij was erg verrast over het hoge bedrag.

Bij de oprichting van de Stichting ALS, in 2001, hebben de oprichters zich tot doel gesteld: ‘eerst ALS op de kaart zetten, dan ALS van de kaart vegen”.

De opbrengst van het Benefietconcert zal daarom voor een gedeelte besteed worden aan het vergroten van de naamsbekendheid van ALS. Daarnaast wordt een gedeelte aangewend voor onderzoek om de oorzaken van deze ziekte op te sporen waardoor misschien de mogelijkheid bestaat deze te voorkomen.